PG - višenamjenski uređaj

Priključci

pg_prikljucak1 Kosište 112cm
pg_prikljucak2 Kosište 126cm
sr_prikljucak1 Malčer, bočno izbacivanje, 150cm
turbograss_prikljucak3 Malčer, stražnje izbacivanje, 130cm
turbo-z_prikljucak4 Malčer 110cm
gt_prikljucak6 GT malčer 135cm
gts_prikljucak6a Prozračivač 100cm
pg_prikljucak3 Čistač za umjetne travnjake bez ispune, 100cm
pg_prikljucak6 Čistač za umjetne travnjake sa ispunom
pg_prikljucak4 2-fazna četka za skupljanje i kit prskalica
pg_46 Usisavač
pg_prikljucak5 PG Daska za snijeg 130cm
gt_prikljucak7 GT rotirajuća četka 140cm
sr_prikljucak4 Bacač snijega 130cm
sr_prikljucak3 Raspršivač, 110lit.
Ispis
Gianni Ferrari PG je višenamjenski uređaj za održavanje zelenih površina. Specijaliziran za košnju i skupljanje trave, te izvrstan za mnoge druge namjene!

Tehničke specifikacije

Model
PG 220D
PG 230
PG 280D
PG 280DW
Vrsta goriva
dizel
benzin
dizel
dizel
Snaga KS
22
23
28
28
Broj cilindara
3
2
3
3
Pogon
2WD
2WD
2WD
4WD
Širina rada
112-126cm
112-126cm
126-130cm
126-130cm
Zapremnina koša
600-800
600-800
800
800
Težina
550kg
650kg
700kg
800kg

Zelene površine

U parkovima i na javnim zelenim površinama, gdje se uz otkos trave može naći razno smeće, rješenje je kućište za skupljanje u kombinaciji s učinkovitom usisnom turbinom koja savršeno čisti i skuplja.
PG linija uređaja je osobito korisna u održavanju igrališta, školskih dvorišta, kampova i ostalih područja gdje su za uživanje u zelenim površinama neophodni čistoća i sigurnost. Snažni sustav skupljanja osigurava čistoću i besprijekoran izgled. Osim toga, PG uređaji su dokazano učinkoviti u skupljanju lišća.

Sportski klubovi

PG uređaj je poželjan i za sportske klubove. U stvari, osim uređaja za održavanje prirodne trave (kosilica, prozračivač, rasipač), dostupna je također i specifična oprema za održavanje umjetne trave kao i za čišćenje atletskih staza. Jedan uređaj i puno opreme, poželjeti će ga svatko u svojem timu!

Održavanje javnih površina

Njegovo prirodno stanište su parkovi i vrtovi, ali zahvaljujući kompaktnosti kreće se lako i učinkovito u gradskom prometu, uključujući okretišta, nogostupe i otoke gdje se također može koristiti s četkom za čišćenje ili bacačem za uklanjanje snijega. Osim toga, PG uređaji dizel izvedbe imaju dozvolu za kretanje cestom kao samohodni uređaji.
Navedene karakteristike čine ih posebno pogodnima za javno održavanje ljeti i zimi jer ovo je uređaj za sva godišnja doba.

Prijenos

Prednja osovina se sastoji od sklopa mjenjača koji povezuje dva reduktora u uljnoj kupki, a koji dalje prenose pogon na kotače.
Prijenosni sustav je vrlo učinkovit jer hidraulični aksijalni klip motora osigurava visoku učinkovitost.
U teškim uvjetima (neravnom terenu, padinama ili skliskom terenu) zaključavanjem mjenjača na prednjoj osovini dodatno je usavršeno prianjanje uređaja. 4WD modeli imaju jedinstveni HTC™ (Hidrostatska kontrola proklizavanja) sklop, koji pruža značajne prednosti, uključujući:

 • sprječavanje oštećenja travnjaka kod skretanja tako što otklanja klizanje uzrokovano povlačenjem;
 • stalni pogon na sva 4 kotača osigurava bolju sigurnost vozača. To je vrlo važno s obzirom da je pogon kod nekih modela na tržištu na jednom ili dva kotača, čime se, u odnosu na 4WD, gubi na sigurnosti.

Motor

PG linija uređaja je opremljena profesionalnim dizel i benzinskim motorima s niskom emisijom koji su u potpunosti u skladu sa najnovijim propisima o zaštiti okoliša.
2-cilindrični benzinski motori imaju dvostruki element filtera i sustav podmazivanja pod tlakom s uljnim filterom. Ove značajke povećavaju zaštitu i dugotrajnost motora. Za maksimalni učinak dostupni su i 3-cilindrični dizel motori s vodenim hlađenjem. Kombinirani hladnjak (voda / ulje) sa perima protiv začepljenja osigurava brzu izmjenu topline čak i u nepovoljnim uvjetima, čime se produžuje vijek trajanja motora, ulja, te hidrauličnih komponenti. Ciklonski predfilter u sustavu samočišćenja štiti motor i produžuje mu vijek trajanja.

Eco-Drive™

Dizel modeli su opremljeni sa Eko-Drive™ sustavom za učinkovitije i udobnije korištenje.
U Eko-Drive modu, motor radi smanjenom brzinom uz uštedu goriva i nisku razina buke. Boost mod se može odabrati u težim uvjetima rada kada je potrebna veća snaga motora i maksimalan broj okretaja.

Upravljanje

Servo upravljač djeluje na stražnje kotače, osiguravajući preciznost i brzinu, smanjuje umaranje vozača i vrijeme rada. Uređaj je dostupan sa stražnjim duplim kotačima za iznimno uzak radijus kretanja i jednostavno rukovanje. Verzija s 4 kotača ima stražnju osovinu koja oscilira omogućujući uzak radijus okretanja kao i stabilnost, te sigurnost na padinama.

Položaj vožnje

Sjedalo vozača je dizajnirano da bude udobno vozaču i nakon mnogo sati rada. Stup upravljača je nagnut, upravljač je ergonomski dizajniran s mekanom gumom i kotačićem. Servo upravljač je lagan i precizan. Jedna papučica brzo i intuitivno kontrolira vožnju naprijed i nazad i uporabu čini iznimno jednostavnom. Sjedalo se može prilagoditi veličini i težini svakog vozača, a pomoću opruga mogu se podesiti visina i čvrstoća. Sve kontrole su lako dostupne, a hidrauličke poluge su zaštićene od slučajnog uključenja. U dizel modelima na zaslonu su dostupne informacije o uređaju (brojač radnih sati, temperatura rashladne tekućine, razina goriva, itd.) kao i dijagnostika sigurnosnog sustava ili kvara u sustavu.

Prednji dio

 • Bolja kvaliteta rezanja jer trava nije zbijena prije košnje
 • Bolja preglednost i udobnost za rukovatelja
 • Bolja pokretljivost i košnja na područjima kojima se ne može prići s kosilicama kojima je kosište montirano ispod
 • Bolje prianjanje i vrhunski završetak, stvar koju kosilice s kosištem montiranim ispod ne mogu postići
 • Lakši pristup za održavanje kosišta

Integrirani sustav za skupljanje

PG kosilice su dizajnirane za istovremeno košenje i sakupljanje trave. Ovaj osnovni koncept znači da uređaj ima integrirani sustav utovara: usisna turbina i cijev za skupljanje smješteni unutar pogonske jedinice daju mnoge prednosti:

 • nema vanjske cijevi za skupljanje što osigurava kompaktnost uređaja. Kosilica je jednostavna za upravljanje i može se koristiti u skučenim prostorima što povećava produktivnost. Bez vanjskih cijevi uređaj nema prepreka i može raditi na obje strane što nadalje povećava njegovu produktivnost;
 • u odnosu na konkurente koji imaju vanjske cijevi za skupljanje, ovaj stroj je stabilniji i uravnoteženiji jer ima bolje postavljeno središte gravitacije;
 • skupljanje je učinkovitije jer pokošena trava prelazi kraći put do koša stoga nema gubitaka zbog trenja. Na taj način nema ostataka pokošene trave na travnjaku, a također sprječava začepljenje turbine i kanala za skupljanje;
 • stroj je svestran jer su turbina i lijevak uvijek dostupni za uporabu različite opreme.

Koš za travu

Koš velikog kapaciteta je izrađen od čvrstog i otpornog materijala, a opremljen je filterom, deflektorom i zvučnim signalom napunjenosti koša. Filter se lako skida za čišćenje. Zvučni signal upozorava da treba otpustiti PTO vratilo kada je koš pun i tako spriječiti začepljenje kanala za skupljanje. Koš od 800 litara je opremljen motoriziranim raspršivačem koji slaže travu i ravnomjerno popunjava koš maksimalno ispunjavajući njegov kapacitet

ROPS okvir s krovom

Umjesto sklopivog ROPS okvira moguće je ugraditi fiksnu zaštitnu strukturu zajedno s krovom. Okvir ROPS štiti vozača ukoliko se uređaj prevrne, dok je krov zaštita od sunca i kiše, te štiti vozača od granja kada radi ispod drveća.
Visoko podizanje za pražnjenje koša
PG modeli s pogonom na sva 4 kotača mogu biti opremljeni uređajem za visoko podizanje i pražnjenje koša. Paralelogram sustav s hidrauličkim pogonom omogućuje da se koš podiže na 1,90 metara i isprazni izravno u prikolicu. Pražnjenje koša, također je moguće na bilo kojoj visini nižoj od maksimalne koristeći neovisnu kontrolu pražnjenja.

Lagana kabina

Dostupan je kit koji pretvara okvir ROPS s krovom u laganu kabinu. Lagana kabina pruža dobru zaštitu od vanjskih utjecaja uz ROPS okvir kao sigurnosni dodatak. Kit se sastoji od vrata, stražnje prozirne PVC folije, pleksiglas vjetrobrana i ručnog brisača. Grijana sjedala su dostupna kao opcija.

Kabina

Za 4WD modele je dostupna kabina od kaljenog stakla. Ventilacijski sustav sa filterom za prašinu i grijanje. Vrata s vanjskom bravom i mehanizmom za otvaranje s plinskim oprugama. Vjetrobransko staklo sa šarkama za otvaranje i električnim brisačem. Svjetlosna signalizacija (prednja svjetla, rotirajuće svjetlo) i retrovizori za korištenje na cesti. Stražnja radna svjetla. Svjetla unutar kabine. Kabina je postavljena na antivibracijske nosače i može se nagnuti prema naprijed kako bi se omogućio pristup motoru i mjenjaču radi održavanja. Lako izmjenjiva vrata. Grijana sjedala su dostupna kao opcija.

Kontakt

HONGOLDONIA d.o.o.

sample+385 (0)31 31 320 420
+385 (0)31 31 320 420

samplewww.gianniferrari.hr
info@gianniferrari.hr

sampleVukovarska 432a
31000 Osijek

Korisno

Newsletter

Poziv na demonstraciju