TURBO 1-1w-2-4 - višenamjenski uređaj

Priključci

turbo_prikljucak1 Rotacijski čistač
turbo_prikljucak2 Kosište 165cm
turbo-z_prikljucak2 Kosište, bočno izbacivanje, 150cm
turbograss_prikljucak3 Malčer, stražnje izbacivanje, 130cm
turbo_prikljucak3 Malčer 120cm
turbo_prikljucak31 Malčer 150cm
gts_prikljucak6a Prozračivač 100cm
pg_prikljucak3 Čistač za umjetne travnjake bez ispune, 100cm
pg_prikljucak6 Čistač za umjetne travnjake sa ispunom
turbo_prikljucak4 Usisavač lišća
turbo_prikljucak5 Čistač TS150
pg_prikljucak4 2-fazna četka za skupljanje i kit prskalica
turbo_36 Bacač snijega 130cm_product
sr_prikljucak3 Raspršivač, 110lit.
turbo-z_prikljucak53 Daska za snijeg 150cm
Ispis
SIGURNOST NA PRVOM MJESTU!
Ovi uređaji su dizajnirani i izrađeni kako bi osigurali sigurnost i pouzdanost u svim radnim uvjetima. Uređaji i njihova oprema su podvrgnuti različitim EEC testovima i provjerama poput testova za sigurnost, buku, vibracije i elekromagnetske emisije. Na uređaje je ugrađena oprema koja osigurava maksimalnu sigurnost.

Tehničke specifikacije

Model
Turbo 1
Turbo 1WT
Turbo 2
Turbo 4
Turbo 2 CRUISER
TURBO 4T CRUISER
TURBO 4 FIFTY
Vrsta goriva
dizel
dizel
dizel
dizel
dizel
dizel
dizel
Snaga KS
28
33
36
44
36
44
50
Broj cilindara
3
3
4
4
4
4
4
Pogon
2WD
4WD
2WD
4WD
2WD
4WD
4WD
Širina rada
130-150cm
130-150cm
130-150cm
130-150cm
130-150cm
130-150cm
130-170cm
Zapremnina koša
1100
1100
1300
1300
1300
1300
1300
Težina
750kg
800kg
800kg
860kg
1300kg
1300kg
1400kg

TURBO 1 – TURBO 1W

Kompaktan i snažan. Najnoviji Turbo 1 je izuzetno učinkovit na ravnom terenu ili na područjima s manjim padinama. Snažan dizel motor sa 3 cilindra i veliki kompresor omogućavaju veliku brzinu košnje i dobru kvalitetu rezanja čak i kada je trava visoka i mokra. Koš za travu od 1100 litara zajedno sa visokopodiznim pražnjenjem (pražnjenje na 2,1 metar) učinit će vaš posao izuzetno produktivnim pri maksimalnoj brzini od 18 km/h. Vrlo kompaktan uređaj lako može raditi na terenu sa preprekama ili uskim stazama. Turbo 1W je opremljen patentiranim HTC sustavom (Hidrostatska kontrola proklizavanja) i pogonom na sva 4 kotača kako bi se osiguralo savršeno prianjanje uz podlogu na strmim padinama.

TURBO 2

Za maksimalnu učinkovitost. Turbo 2 ima iste značajke kao i Turbo 1 samo dolazi sa snažnijim dizel motorom sa 4 cilindra, boljim prijenosom i košem za travu od 1300 litara. Znatno poboljšane karakteristike na otvorenim područjima: nogometni teren sa gustom i vlažnom travom može biti pokošen i trava skupljena u koš unutar jednog sata uz kvalitetu košnje koja se dobije cilindarskom kosilicom.

TURBO 4

Za maksimalno prianjanje i snagu. Nenadmašiv na strmim padinama. Nisko težište uređaja Turbo 4 omogućuje sigurnu košnju čak i na visokim i strmim padinama gdje druge kosilice ne mogu raditi. Ekskluzivni HTC sustav (Hidrostatska kontrola proklizavanja) omogućuje vrlo oštro skretanje i vrhunske manevarske sposobnosti. Snaga, koš za travu i brzina je ista kao Turbo 2.

Sustav za skupljanje

Cijev koja se spaja na prednji priključak ventilatora je napravljena od snažnog čelika umjesto plastike kako bi se osigurala dugotrajnost. Snažni vakumski ventilator velikog promjera usisava veliku količinu zraka pri malom broju okretaja što rezultira niskom razinom buke. Vakumski ventilator je opremljen sa 6 zakrivljenih lopatica koje se lako mogu zamijeniti u slučaju oštećenja ili istrošenosti.

Koš za travu

Koš je izrađen od polietilena visoke čvrstoće te je opremljen fi lterom, stražnjim vratima sa samozaključavanjem i zvučnim signalom napunjenosti koša. Filter za travu se sastoji od lako zamjenjive metalne mre že sa plastičnom zaštitom koja smanjuje vrijeme čišćenja. Stražnja vrata se automatski otvaraju kada je koš napunjen do vrha. Efikasni i sna žni koš koji se hidraulično može podići čak i do 220 cm (opcija) omogućuje k orisniku lako i brzo pražnjenje u prikolicu. Sve ove značajke znatno sma njuju vrijeme potrebno za košenje.

Kočnice

Dvije velike disk kočnice smještene na osovini omogućavaju sigurno kočenje čak i na vrlo strmim padinama.

Motor

Gianni Ferrari ugrađuje vrhunske motore dostupne na tržištu: Kubota motor sa 3 ili 4 cilindra za maksimalnu pouzdanost, snagu i nisku razinu buke, a sve to u potpunosti u skladu sa najnovijim propisima.

Pogon uređaja Turbo 1 i Turbo 2

Uređaji Turbo 1 i Turbo 2 su opremljeni pojačanim hidrostatskim pogonom sa varijabilnom pumpom i hidro motorom, te zaključavanjem mjenjača na prednjoj osovini.

Pogon uređaja Turbo 1W

Dvostruki pogon sadrži 2 orbitalno postavljena hidrostatska motora koji su povezani sa stražnjim kotačima. Sustav je opremljen automatskim ventilom sa djelomičnim otpuštanjem na prednjoj osovini kako bi se spriječilo habanje, a povećao kut upravljanja stroja.

Pogon uređaja Turbo 4

Dupli hidrostatski prijenos osigurava sustav koji se sastoji od hidraulične pumpe varijabilne zapremnine sa snažnim pogonom koji kontrolira dva hidraulična motora, na svakoj osovini po jedan.
Svaki hidraulični motor je instaliran na mjenjaču spajajući dva zupčanika u uljnoj kupki s prijenosom na svaki kotač preko sustava zupčanika za bolji okretni moment. Sustav je fiksiran na snažnom kućištu koje je proizvedeno od 20 mm debelog čelika. Ovakav izuzetno snažan i siguran sustav omogućuje stroju kretanje i po najstrmijim padinama. Zaključavanjem mjenjača na prednjoj osovini dodatno je usavršeno prianjanje uređaja.
Stražnja pogonska osovina se razlikuje od tradicionalne upravljačke osovine jer nema univerzalnog upravljačkog zgloba, a to omogućuje čvršći kut upravljanja. Nadalje, dodatno patentirani uređaj koji povećava kut upravljanja obuhvaća automatski proporcionalnu kontrolu prednje osovine. Zbog svih navedenih značajki, omogućeno je upravljanje strojem s radijusom okretanja od samo 60 cm! Uređaj ima ekstremno nizak centar gravitacije što omogućuje da stroj prelazi preko brijega bez straha da će se prevrnuti.

Zaštitni okvir (ROPS)

Pruža potpunu zaštitu vozaču u slučaju da dođe do prevrtanja uređaja. Okvir dolazi u kompletu s pojasom za sjedalo.

Položaj vožnje

Budući da je ovdje riječ o visoko profesionalnom stroju koji je namijenjen za dulje korištenje tijekom dana, posebna pažnja je posvećena ergonomici vozačevog sjedala kako bi mu se osigurala maksimalna udobnost i sigurnost. Kontrole motora, uključenosti noževa te hidrauličnih uređaja (poput podizanja kosišta, dizanja i pražnjenja koša za travu) su smještene pored vozačeve desne ruke kako bi mu sve bilo na dohvatu. Svjetla upozorenja i pokazivači razine nalaze se na upravljačkoj konzoli. Podesivi nagib upravljačke ruke omogućuje ispravan položaj i udobnost tijekom vožnje. Ne postoje prepreke između upravljača, sjedala i prostora za noge tako da vozač nesmetano može sjesti na sjedalo. Upravljač ima vlastitu hidrauličnu pumpu. Prostor za noge je postavljen na isomount koji omogućuje apsorpciju vibracija i buke, a u potpunosti je prilagodljiv do okomite pozicije što omogućuje kosištu da se pomoću hidraulike naginje do okomite pozicije. Sjedalo se može podesiti u nekoliko položaja radi veće udobnosti, može se podesiti na 3 različite visine, pomicati naprijed-nazad, omogućeno je podešavanje naslona za leđa i ruke, te također podešavanje ovisno o težini vozača od 50 do 130 kg. Dostupna su na zahtjev i grijana sjedala.

Prikolica

Umjesto koša za travu moguće je montirati aluminijsku prikolicu koja je pogodna za prijevoz pijeska, krhotina, alata ili drugog materijala.

Udobnost nije opcija!!!

Kabina je postavljena na antivibracijske nosače, te zbog korištenja električnih i elektro-hidrauličnih kontrola ne postoji kruta mehanička veza između kabine i samog uređaja. Vozačevo sjedalo je u potpunosti izolirano od pogonske jedinice. Korištenjem različitih sigurnosnih materijala osigurana je maksimalna izolacija. Zahvaljujući svemu navedenom, kabina Turbo Cruisera omogućava odličnu ergonomiju i udobnost u svim klimatskim uvjetima.

 1. Kabina je postavljenja na 4 antivibracijska nosača, koji izoliraju vozačevo sjedalo od kućišta uređaja i motora
 2. Visina SAMO 2 metra. Zakrivljena kabina omogućuje lako upravljanje ispod drveća
 3. Svjetla (duga, kratka), žmigavci, retrovizori i rotacijska svjetla za kretanje po prometnicama
 4. Široka sigurnosna staklena površina za maksimalnu vidljivost i sigurnost
 5. Lagan i siguran pristup sa obje strane. Vrata koja se lako uklanjaju.
 6. Jednostavne i razumljive kontrole i mjerači na ploči s instrumentima
 7. Upravljač sa mogućnošću podešenja visine i nagiba kako bi se prilagodio svakom vozaču
 8. Električne servo kontrolirane papučice omogućavaju sate rade bez umaranja vozača
 9. Mnoštvo ventila za optimalnoi protok zraka
 10. Pojačani stereo zvučnici s mogućnošću spajanja MP3 playera
 11. Klima (opcija), sustav za grijanje i električna utičnica 12V (upaljač za cigarete)
 12. Snažan kompresor za sustav klimatizacije montiran na motoru (opcija)
 13. Lako dostupni hladnjaci za hidraulično ulje i klima uređaj
 14. Hidraulično podizanje kabine, čak i kad motor ne radi, za laki pristup svim dijelovima ispod

 

 1. Elektronička kontrola brzine (limitator brzine) kako bi se podesila maksimalna brzina
 2. Ručica Eco-Drive™ za efikasniji i tiši rad
 3. PTO gumb
 4. Prekidač paljenja
 5. Hidraulične kontrole

Kontakt

HONGOLDONIA d.o.o.

sample+385 (0)31 31 320 420
+385 (0)31 31 320 420

samplewww.gianniferrari.hr
info@gianniferrari.hr

sampleVukovarska 432a
31000 Osijek

Korisno

Newsletter

Poziv na demonstraciju